Kindercoaching

Kind en Echtscheiding.

Kindercoaching / Kind en Echtscheiding.

ERVAAR DE COACHING BIJ BOHÉMIEN ADVIESScheiden is voor alle partijen vaak een verdrietige en moeilijke situatie.


Vaak is er al het nodige aan vooraf gegaan voordat het besluit genomen wordt. Soms zijn ouders al tijdelijk uit elkaar en heeft het kind de hoop dat het nog goed komt. En dan moet je als ouders gaan vertellen dat jullie niet meer bij elkaar komen. Of de ouders wonen nog wel onder één dak en hebben jullie het besluit genomen om te gaan scheiden. Alleen “hoe vertellen we het de kinderen?”

Elk kind heeft recht op ondersteuning tijdens zo'n moeilijk proces.

Vrijwel geen enkel kind kiest voor een scheiding van ouders, immers het blijven levenslang je ouders. Kinderen voelen de spanning tussen hun ouders en vragen zich af welke rol zij hierin spelen. "Is het mijn schuld? Ben ik niet lief genoeg?" Vaak voelen ze zich onbewust verantwoordelijk en gaan één of beide ouders proberen op te vangen. In sommige gevallen leunen ouders, al dan niet bewust, op hun kind door heel veel met het kind te delen.

Kinderen hebben er recht op om begeleid te worden in dit proces en te ervaren dat het niet hun schuld is dat de ouders gaan scheiden. Kinderen zijn loyaal naar hun ouders, daarom is het wenselijk dat iemand die onafhankelijk is met hen praat.

Een scheiding is een rouwproces wat een kind moet doorlopen om zich hierna weer vrij te durven bewegen.

Het kunnen uiten van emoties en gevoelens is verwerken van hetgeen het kind mee maakt. Als Kindercoach kan ik het kind begeleiden vanaf het moment dat de ouders besluiten te scheiden tot na de echtscheiding.

Hebben jullie als ouders de kinderen nog niet ingelicht over de op handen zijnde echtscheiding?

Dan kan ik dit gesprek begeleiden. Hebben jullie als ouders een ouderplan gemaakt maar voelen de kinderen hier helemaal niet voor? Dan begeleid ik dit proces.

Het is belangrijk dat het kind zich gehoord en gezien voelt in de nieuwe situatie.

Uit loyaliteit naar beide ouders vinden kinderen het soms moeilijk om zich te uiten en te vertellen wat zij graag willen en belangrijk vinden. Met elkaar gaan we op zoek naar de beste oplossing voor dit moment. Met als uitgangspunt: Het kind voelt zich nog kind van beide ouders na de scheiding.

Vanuit verbinding met uw kind(eren) en met inzet van de dieren, de hond, de katten, de kippen en de paarden op ons erf, ga ik het gesprek aan met uw kinderen en fungeer als vertrouwenspersoon en belangenbehartiger voor uw kinderen.

Bent u benieuwd wat ik kan betekenen voor uw kinderen in uw echtscheidingssituatie? Neem contact met me op.

Meer weten?

 

Wat paarden ons kunnen leren
wordt alleen beperkt
door ons vermogen om te begrijpen