Therapie

Bij Bohémien Advies Coaching en Begeleiding bieden we EMDR en RDI therapie.

SPIKRI THERAPIE.... HERSTELT EN VERSTERKT


ADVISEREN WAAR GEWENST.

OPRECHTE VERBINDING ALS UITGANGSPUNT VOOR EEN STABIEL FUNDAMENT OM TE BOUWEN EN GROEIEN.Het paard is de spiegel van je ziel


Wat paarden ons kunnen leren wordt alleen beperkt door ons vermogen om te begrijpen

Wat zij bereid zijn ons te geven wordt alleen beperkt door ons vermogen om te ontvangen.

Coaching met paarden heeft als doel jou te laten nadenken over je functioneren.

Je mag er uit leren of inzicht krijgen. In de behandeling is het paard onze collega en zal het jouw dragen en steunen. Het paard neemt jouw spanning weg en geeft jou energie. Paarden spiegelen de (onbewuste) uitstraling van mensen en reageren niet op rationele denkprocessen. Je hulpvraag hoeft niet duidelijk geformuleerd te zijn. In samenwerking met het paard komt die vanzelf boven. Tijdens de sessie loopt het paard los in de bak en er wordt in feite niets van hem verwacht. Het enige is dat hij zichzelf mag zijn. Zodra jij bij het paard in de bak komt te staan hoeft het paard zich niet te onderwerpen aan jouw intentie maar kan het paard reageren als zichzelf. Dat doet hij dan ook want hij kan niet anders. Afhankelijk van hoe de persoon zich gedraagt zal het paard daar onmiddellijk op reageren. Het paard voelt de energie die om iemand heen hangt en die deze persoon uitzendt (gedachten / emoties) en besluit daar wat mee te doen. Zodra er contact gemaakt kan worden tussen het paard en de persoon in de bak, gaat het paard reageren op emoties en spanningen. Een paard begrijpt er niets van wat er in ons hoofd omgaat. Hij kan alleen de energie voelen die het resultaat is van onze (on)bewuste gevoelens en gedachten. Wij mensen hebben de afgelopen decennia ons voornamelijk rationeel (denken) ontwikkeld. Onze gedachten willen nog wel eens anders zijn dan onze gevoelens. Een paard begrijpt hier helemaal niks van. Hij is er bij gebaat om te weten hoe de ander zich voelt. Immers, in geval van gevaar moet je samen kunnen vluchten. Het paard wil dan ook nadrukkelijk weten of de ander gezond en sterk is.

Tegenwoordig wordt steeds meer duidelijk hoe deze aangeboren eigenschap van het paard ingezet kan worden ten behoeve van de innerlijke groei van de mens. Als je bij het paard komt te staan, zal het paard allereerst het contact zoeken. Zodra dat gelukt is, neemt het paard automatisch spanning en andere (energetische) informatie van jou over. Alleen al het overnemen van spanning kan ervoor zorgen dat jij je naderhand letterlijk ‘lichter’ voelt. Paarden gapen en scheten ongegeneerd deze spanningen weg. Het proces kan nog verdiept worden door met behulp van het paard specifieke oefeningen in te zetten die de persoonlijke groei en bewustwording van jou te ondersteunen.

Coaching met paarden wordt ook wel ingezet als non-verbale coaching. Coaching met paarden is op een andere manier in gesprek gaan met elkaar. Van daaruit werken we naar zelfstandigheid.Spikri therapie


Bij Bohémien Advies Coaching en Begeleiding bieden we EMDR en RDI therapie. Oftewel “Eye Movement Desensitization and Reprocessing” of Resource Development en Installation. EMDR is een relatief nieuwe maar bewezen therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een traumatische ervaring. Dit kan een schokkende ervaring zijn, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf.

Ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd, die nu nog steeds invloed hebben (denk aan stress, angst of depressie) kan EMDR-therapie ingezet worden. Met EMDR en onder andere hypnotherapie, NLP, Delenwerk en Regressietherapie wordt de verstoorde regulering van het brein opgeheven.

RDI is bedoeld voor de “ik versterking". Vergroten van zelfbeeld en prestaties. Uitgangspunt van RDI is dat cliënten niet alleen geholpen kunnen worden door de negatieve invloed van beschadigende ervaringen te verminderen, maar ook door de invloed van positieve ervaringen te vergroten.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Nieuwsgierig geworden naar wat de Spikri therapie inhoudt?Spikri therapie pakt de kern van je burn out aan!


Komt je dit bekend voor:

“Ik ben zo geïrriteerd en kan er niets aan doen.”

“Het huilen staat me nader dan het lachen.”

“Ik ben zo moe... al als ik op sta.”

“Het liefst wil ik op een onbewoond eiland zitten.”

“Niemand die echt begrijpt wat er in me om gaat.”

“Ik voel me zo alleen...”

Je wilt weer lekker in je vel zitten.

Je wilt het gevoel weer hebben dat je de wereld weer aan kunt!

Je wilt weer met positieve energie naar je werk!

Na je werkdag energie over hebben voor leuke dingen!

Je wilt weer kunnen zijn wie je bent.

Dan is Spikri therapie iets voor jouw!

Ja, ik meld mij aan!
Wat mag je verwachten.

Bohémien is gevestigd in het rustige plaatsje Wilsum in Duitsland, net over de grens bij Hardenberg. We werken nauw samen met een mooie kudde paarden die los in de bak met ons meewerken. Tijdens de therapiesessies zetten we diverse interventies in, zoals EMDR om tot herstel te komen. Tijdens de afsluiting krijg je een advies voor het vervolg van de therapie.

Spikri therapie

De therapie is ontstaan vanuit diverse methodieken en eigen ervaringen. Het uitgangspunt is het spiegelende paard. Niets is zo zuiver als de taal van het paard in reactie op onze energie. Het geeft ons inzichten, haalt spanning bij ons weg en helpt ons op onze weg naar herstel. Het paard is vanuit oprechte verbinding oordeelloos, oprecht en trouw.

Binnen Bohémien werken we met verschillende methodieken zoals NLP, delenwerk, hypnotherapie en regressietherapie. Vast onderdeel van de Spikri-therapie zijn EMDR en RDI. EMDR is een relatief nieuwe, maar bewezen therapie om verstoringen in het brein op te heffen. Traject. Zijn je klachten in één dag ontstaan? Nee, de signalen van je lijf heb je wel vernomen, maar diep weggestopt. Geen tijd voor. Het kan nu niet. Stel je niet aan. Doorgaan op karakter. Een weekeind van bezinning en energie is de start van jouw nieuwe leven. Met elkaar bepalen we de koers. De koers is voor ieder mens anders en is afhankelijk van hoe jouw basisvertrouwen bij de start is gevuld.

Duur van het traject

De duur van het traject is heel persoonlijk. Het is niet zo dat je niet kunt werken tijdens het traject. Het doel is juist om weer energie te vinden om ook weer plezier in je werk te hebben.

Mag er iemand mee?

Je bent van harte welkom om alleen te komen. Het kan ook fijn zijn als je partner of die collega die je zo tot steun is, mee komt. De veranderingen die jij doormaakt, hebben invloed op je hele systeem. Hoe fijn is het dan dat je iemand hebt om het mee te delen.

De komst van je partner of collega is kosteloos!

Ja, ik meld mij aan!
Anderen over Spikri therapie

Gezina: "Wat een geweldige ervaring! In het begin was ik sceptisch maar ook nieuwsgierig en gefascineerd. Inmiddels heb ik twee sessies gehad. Het is fascinerend, het heeft mij op een bijzondere manier geraakt. Ik ben hier zeer dankbaar voor. Nooit geweten dat een paard zoveel inzichten kan geven."

Jolanda:"Ik kwam bij José op het moment dat ik mijzelf helemaal kwijt was. Toen ik bij José wegging wist ik wat mij te doen stond. Geen gemakkelijke weg, maar een jaar later was ik vrij en kan ik weer mezelf zijn."

Jeanne Marie: "De eerste keer dat ik bij haar was heb ik als heel bijzonder ervaren. Er komt veel emotie naar buiten, maar dat mag ook. Ik heb er zoveel aan gehad en ook mee gedaan. Soms kan het hard aan komen maar dat is het niet als je het in de praktijk bekijkt. De paarden vertellen je de waarheid."

Shanon: "Mijn ervaring is heel positief. Ik vond het idee dat ik naar een psycholoog moest maar niks. Ik had al eerder "hulp" gehad en daar heb ik hele slechte ervaringen mee. Ik vond het heel spannend om naar José te gaan. José geeft je de tijd om alles te verwerken, wat ik zeker nodig heb. Het gaat nu goed met mij, ik begin weer grip op mijn leven te krijgen en word mijn hoofd weer de baas. Ik raad zeker andere mensen aan om hier naar toe te gaan. Omdat de werkwijze heel positief is en er eerlijk naar je wordt geluisterd en je ook eerlijk antwoord terug krijgt."

Ontstaan van Spikri therapie

Spikri therapie is ontstaan vanuit diverse methodieken en eigen ervaringen. Het uitgangspunt is het spiegelende paard. Niets is zo zuiver als de taal van het paard in reactie op onze energie. Het geeft ons inzichten, haalt spanning bij ons weg en helpt ons op onze weg naar herstel. Het paard is vanuit oprechte verbinding oordeelloos, oprecht en trouw.

Ja, ik meld mij aan!

Meer weten?

 

Wat paarden ons kunnen leren
wordt alleen beperkt
door ons vermogen om te begrijpen