Vragen staat vrij.
24 april 2016
Geen geheugen.
5 juli 2016

Chocolade momentje..

Lotus belt om een afspraak te maken. Ze heeft via social media gelezen dat Bohémien Paard en Coaching iets doet voor zzp-ers met een zwaar beroep. Lotus is verpleegkundige en werkt als zzp-er verteld ze. Omdat ze als zzp-er werkt is er geen werkgever die zorgt voor een luisterend oor of advies bij moeilijke situaties. Ze wil graag met een vriendin komen. Uiteraard is dat goed.
Na de kennismaking gaan we de bak in. Puzzel heeft gelijk contact en wil wel met ons werken.
De sessie maakt veel los. Puzzel laat zware energie zien en spiegelt een zware vermoeidheid. Lotus herkent het meteen. Er is inderdaad iemand in haar omgeving die veel energie van haar vergt. Lotus heeft sterk het gevoel continu op haar hoede te moeten zijn en op te moeten letten of haar ‘geen kunstje wordt geflikt’.
Lotus schrikt zichtbaar van de spiegel die Puzzel haar voor houdt. “Ik weet wel dat ik hier mee aan de slag moet, maar dat een paard me dat zo terug kan geven had ik niet verwacht!”
Verlicht staat ze na een uur naast de bak. Verbaast ook, over het gevoel wat ze heeft en wat het contact met het paard haar heeft gedaan. Na de sessie in de bak praten we door over haar zware beroep en wat het met haar doet. Ik merk dat ze haar werk met hart en ziel uit voert en ze een bevlogen verpleegkundige is.
Na een week krijg ik een berichtje van de vriendin van Lotus. “Lotus vergaat van de pijn in haar schouder. Dat is opgekomen na de sessie paardencoaching. Kan het er mee te maken hebben? Wat kan het zeggen?”
Ik vraag eerst maar of het fysiek iets kan zijn. Heeft ze misschien kou gevat toen ze hier waren? Erg warm was het niet die dag en ze was koud toen we weer naar binnen gingen. Maar contact opnemen mag altijd.
Een paar dagen later krijg ik van Lotus zelf een berichtje. Ze vergaat van de pijn en ze snapt er niks van. Is het uitwerking van de paardencoaching?
De uitwerking van paardencoaching is voor iedereen anders maar dit heb ik nog niet aan de hand gehad. Ik nodig haar uit nog een keer te komen, dan zullen we wel zien wat er uit komt. Wel adviseer ik veertien dagen tussen beide sessies te houden. Paardencoaching heeft zijn uitwerking en dat heeft de tijd nodig.
Als Lotus komt vraag ik Bucata met haar te werken. Bucata geeft heel veel irritatie aan. Wat Lotus bevestigd. Ze vindt het verschrikkelijk moeilijk om afstand te nemen van hetgeen zoveel energie van haar vergt. Mario doet mee in de sessie. Hij staat duidelijk voor degene die veel energie vergt van Lotus. Imponerend daagt hij Bucata uit en stoer draaft hij langs ons heen om nog eens uitgebreid voor haar neus uitsloverig te gaan liggen rollen. Ik moet hem zelfs waarschuwen er rekening mee te houden dat ik er ook nog sta, iets wat ik niet van hem ken.
“Precies zoals het is!’ zegt Lotus verdrietig. Bucata en Mario spiegelen de situatie zoals Lotus deze ervaart. Hier gaan we mee aan het werk. En zodra Lotus de aandacht en energie op zichzelf kan richten verminderd de irritatie bij Bucata. Ook Mario is duidelijk minder aanwezig en gaat weer zijn eigen gangetje.
De sessie geeft Lotus inzicht. Door minder energie te steken in hetgeen ze geen invloed op heeft des te meer energie heeft ze over om zich weer naar buiten te richten en te doen waar ze goed in is.
Dan gaat Bucata met haar voorbeen schuren over één van de voertonnen. Dit gedrag kennen we van haar. We noemen het “Bucata’s chocolade momentje”. Kennelijk voelt het erg fijn zo licht te schuren met haar voorbeen over de rand van de ton, haar neus krult op en ze staat zichtbaar te genieten.
Dan stapt ze het stalletje in en gaat in rust stand staan.
We beëindigen de sessie. Lotus voelt zich zichtbaar lichter en ook de pijn in haar schouder zakt.
Ik ben benieuwd wat Bucata doet als ik het hek open doe. De focus ligt nog wel bij Mario in zijn rol die hij gespeelt heeft in deze sessie. Ze draaft de wei in recht op Mario af. Zou ze hem nog even een schop verkopen? Maar nee, ze zoekt haar eigen plekje en graast lekker voor zich uit.
Lotus mag uit deze sessie meenemen dat ze haar eigen plekje vindt als ze energie steekt in hetgeen waar ze zo goed in is. Laat je omgeving maar los Lotus, die mag er zijn, jij kunt er bij.
En neem het advies van Bucata ter harte; sluit je zo af en toe even op voor een heerlijk chocolade momentje! Dat geeft je nieuwe energie.

Comments are closed.