Boze Joost.
23 juli 2016
Kindercoaching met mijn eigen paarden.
18 september 2016

De meeste van mijn cliënten lezen trouw mijn blogs. Vaak krijg ik de vraag ‘gaat het volgende blog nu over mij?” Dat kan ik nooit van te voren zeggen. Gemiddeld geef ik één a twee keer per week een coaching sessie. Niet iedere sessie is geschikt voor een blog, vaak omdat het te persoonlijk is.
In mijn blog krijgt de cliënt altijd een metamorfose. Je ondergaat een ongevraagd een geslachtsverandering of je leeftijd is gehalveerd, het kan allemaal maar zo. Alleen voor jouw is herkenbaar dat het geschreven blog over jouw gaat. En zo hoort het ook, privacy en veiligheid staat voorop in de praktijk.
Na een sessie geef ik altijd aan het fijn te vinden nog eens te vernemen hoe het de cliënt vergaan is. Iedereen reageert verschillend op de sessies en ook vind ik het altijd fijn om te horen of er ook daadwerkelijk iets in beweging is gezet.
Vroeg of wat later heb ik altijd een reactie van cliënten mogen ontvangen. Iets wat ik zeer waardeer.
Vooral omdat zij het levende bewijs zijn dat paardencoaching écht iets oplevert.
Terugblikkend wil ik een paar bijzondere met je delen, zoals Roos. Roos is een aantal keren geweest voor een sessie paardencoaching en ze heeft met verschillende paarden gewerkt. Roos vertelde dat ze na twaalf jaar geen medicatie meer gebruikt. Ze staat stabieler in het leven en heeft weer glans in haar ogen. Van cliënt is ze een collega geworden naar wie ik met vertrouwen cliënten naar toe verwijs die naast paardencoaching iets meer nodig hebben voor hun herstel.
Lotus, die als ZZP-er de kost verdiend en hoe hard ze ook werkte het lukte maar niet haar bedrijf van de grond te krijgen zoals ze zich dat wenste.
Lotus leerde door de sessies met de paarden dat zij de focus op datgeen had liggen waar ze geen invloed op had. Door de focus te leggen op haar eigen bedrijf en daar haar energie in te steken kon Lotus verder. Inmiddels groeit haar bedrijf en zie ik mooie dingen voorbij komen van haar hand.
Voor de cliënt uit het westen van het land zonder geheugen zijn de paarden ondersteunend geweest naar een nieuwe stap in haar leven. Onlangs hoorde ik dat mevrouw het goed maakt en spierpijn had van de lachtherapie welke ze volgt.
Van Bianca dacht ik niets meer te horen en door een storing op mijn laptop waarna vrijwel alle email adressen verloren waren gegaan had ik haar email adres ook niet meer. “Toch jammer” dacht ik. En dan is daar onverwacht toch een berichtje van Bianca. Ze laat me weten dat het erg goed met haar gaat. “Het was echt een kadootje aan mijzelf” schrijft Bianca. Voeding was het thema in haar sessie. Bianca verteld dat ze thuisgekomen er nog eens over nagedacht heeft en ze met haar voeding aan de slag is gegaan. Kleine veranderingen met positieve gevolgen.
En dan Joost, boze Joost, die veel minder boos is. Zijn mama mailt me na een paar weken dat het zoveel beter gaat met Joost. Hij heeft hevig gereageerd op de sessie en is erg ziek geweest. Gelukkig wist Joost zijn moeder hier adequaat op te reageren. Toen de dokter geen oorzaak kon vinden van de forse griepklachten die Joost had wist moeder genoeg. Ze heeft Joost zonder medicijnen rustig uit  laten zieken. Dit was de reactie op zijn sessie met de paarden.
Moeder verteld dat Joost zijn vriendenregelmatig verteld over het paarden coachen en hoe “cool” het wel was. “Moet jij ook doen!” zegt Joost met een lach op zijn gezicht. Joost is rustiger in zijn hoofd. Natuurlijk raakt hij nog wel eens overprikkeld en explodeert het. “Maar het is anders” verteld moeder “Joost is rustiger geworden in zijn hoofd en daar plukken we allemaal de vruchten van.” Joost komt zeker nog een keer weer voor een sessie.
Alle reacties lees ik met plezier en het doet me goed op deze manier wat te kunnen betekenen.
Is het nu allemaal positief en goed? Eerlijk antwoord? Ja, eigenlijk wel.
Hoewel.. een paar weken geleden kwam er een cliënt en na haar sessie zei hij ”Goh, ik had me er heel iets anders van voorgesteld.” Omdat hij, in mijn ogen, een forse confrontatie was aangegaan, ben ik er niet verder op ingegaan. Na de sessie hoorde ik niets meer .. En ik dacht bij mezelf ‘dat is dan de eerste niet tevreden klant. Dat kan gebeuren..’

Totdat ik een mail van deze cliënt kreeg:
Hoi José,
Wat een heerlijke ervaring om met jou paard te mogen beleven. Ik zal dit echt aan iedereen aanraden. Misschien leek het me allemaal niet zoveel te doen, maar het was meer een bevestiging van wat ik ergens wel wist. Het duwtje in de rug, wat ik ook letterlijk kreeg heb ik nog wel nodig hoor. Want ondanks dat ik van alle kanten bevestiging krijg durf ik de confrontatie nog niet echt aan te gaan. En ik weet het, zolang ik niks doe verandert er ook nog niks. Maar wat een mooie manier van werken heb jij met de paarden. Heel erg bedankt en heel veel succes ermee.

Honderd procent tevreden cliënten, daar doe ik het voor!

José

Comments are closed.