De nieuwe tijd.
1 september 2015
Even iets recht zetten..
9 oktober 2015

Sinds een maand volg ik de training paardencoaching. Bijzonder hoe paarden energie kunnen spiegelen en ons kunnen helpen ontspannen. Paarden zijn van nature vlucht dieren en als er een kuddedier bij komt, een mens in dit geval, wordt deze gescreend en getoetst. Voor een paard is het van belang dat de nieuwe kuddegenoot kan vluchten als dat nodig is. Het paard voelt de energie die om de nieuwe kuddegenoot hangt en zal daar vervolgens wat mee doen. Paarden kennen geen ratio en snappen ook niets van onze ratio. In de training krijgen we eerst zelf sessies om te ervaren en ‘op te ruimen.’ De eerste sessie kwam direct mijn persoonlijke worsteling naar boven. Zonder woorden hield het paard mij de spiegel voor; je bent jezelf kwijt geraakt het afgelopen jaar. Een heftige confrontatie maar niet verrassend. Ik wist het immers zelf wel, maar hoe menselijk is wegstoppen. Er ging een deur open die niet meer dicht te doen is. En het voelt goed. De tweede en de derde sessie kwam steeds hetzelfde onderwerp naar voren. Maak daadkrachtigere keuzes! Rationeel denk ik dan ‘dat heb ik toch gedaan?’

Vanmorgen een oefensessie met onze paarden op de wei. Ik coach mezelf.. Uitdagend want voor paarden is groen gras ook erg aantrekkelijk. Maar het duurt maar even en onze Belg Mario staat bij me. Hij voelt mijn ratio en alle lijnen die ik uit heb liggen in toekomst, kansen en wensen. Waarop hij dwars door alle ratio heel duidelijk aan geeft; “Maak nu eens een keuze en volg je hart!” Wat heeft hij gelijk. Er liggen nog veel te veel lijntjes en daar word ik niet gelukkig van. Door vragen hoeft eigenlijk niet, ik weet wat ik moet gaan doen! Ik ga mijn pijlen richten op Professioneel Paarden Coaching. Daarnaast een deeltijd baan waar ik verder geen zorgen heb om administratie en alle andere dingen die bij een ZZP-er horen. Mario spiegelt me dat ik me naar buiten moet richten, stappen moet gaan maken en me moet laten voeden. Duidelijk reuze vriend. Als hij de sessie afbreekt en zijn eigen weg weer gaat loop ik terug naar huis. Bij het hek kijk ik nog even om en zie dat hij nog even contact maakt. Alsof hij zeggen wil, nu ook gaan doen he! Ik ga het doen vent.. komt goed. Ik DURF!

 

 

Comments are closed.