Kinderen van een veranderende toekomst.

Paardencoaching is voor iedereen!
6 december 2016
Debbie
1 februari 2017

Zo eind van het jaar kijk je toch altijd even terug. Wat voor jaar is het voor jouw geweest. Een jaar waar blijdschap en verdriet zo dicht naast elkaar lagen. Het verliezen van dierbaren, een goede Vriend die we nog lang niet hadden willen missen. Het verwelkomen van nieuwe vrienden en nieuwe wereldburgers. Zo rond de jaarwisseling mooie, lieve wensen van dierbaren om ons heen.Terugkijkend kijken we op een mooi en goed jaar. We hebben velen kennis mogen laten maken van de kracht van de sensitiviteit van paarden. Hoe ze mogen helen en sterken.

Regelmatig komt de vraag voorbij ‘heeft zo’n paard daar nu geen last van?’ Nee, dat hebben ze niet. Als ze een intensieve sessie hebben gehad wat voor hen hard werken is geweest zien we soms dat ze even meer tijd nodig hebben om te ontladen. Ze zoeken elkaar even op, delen en laten los. Woordeloos. Iets wat iedere keer weer verwonderd. In een onze huidige wereld zou je de mensheid dit woordeloos begrip en respect gunnen. Een wereld zonder begrip en respect wordt ons dagelijks voorgeschoteld, we zijn er onderdeel van, soms zelfs slachtoffer.

Toch zien we ook een andere ontwikkeling die veel minder onder de aandacht wordt gesteld. Ik noem het de wereld van de toekomst. Steeds meer hoog sensitieve kinderen zien het levenslicht. Kinderen van een veranderende toekomst. Vanuit hun sensitiviteit zullen zij de wereld weten te veranderen naar een wereld van begrip en respect. Naar mens en dier. Deze sensitieve kinderen en jongeren lopen nu tegen zoveel onbegrip op. Veel te snel wordt nog hier een etiket opgeplakt, een pilletje aan voorgeschreven. Kinderen van de toekomst hebben niets aan een etiket of een afvlakkende pil. Deze kinderen moeten de kans hebben om zich te ontwikkelen en te geven. In de paardencoaching zien we steeds vaker deze kinderen / jongeren van de toekomst. Hoog sensitieve kinderen die nog niet begrepen worden door hun omgeving. Kinderen die vanuit voelen leven en beleven. Bij de paarden vinden ze begrip, kunnen ze delen en mogen ze leren staan ze in hun kracht.Om meer bekendheid te gaan geven aan de kracht van paardencoaching, hebben we bij Bohémien een mooi jaar voor de boeg. Waar we al (jong) volwassenen coachen met paarden bieden we nu ook paardencoaching voor kinderen. We gaan ‘de boer op’ om meer bekendheid te geven aan de kracht van de sensitiviteit van de paarden.  We bieden maatwerk waar gewenst. Zo dragen we ons steentje aan een betere wereld. En bieden we kinderen van de veranderende toekomst een steuntje in de rug te bieden om vanuit eigen kracht te blijven staan en te gaan.

Een vers jaar ligt er voor ons,

Een jaar waarin wij geloven in

Een samenleving waar plaats is voor Hoop.

waar ruimte is voor Liefde

waar geleefd wordt vanuit Respect

Laat 2017 een jaar zijn waar een ommekeer komt in denken

Geen benauwdheid maar Ruimte

Geen Angst maar Liefde

Geen machteloosheid maar Hoop.

(van kunstenaar Eef Diteweg.)

Bohémien Advies Begeleiding en Coaching wenst iedereen een goed 2017 toe.

Comments are closed.