100% Vanuit Eigen Kracht!
27 augustus 2017
Klas 3B
28 oktober 2017

Dat het blog goed gelezen wordt blijkt wel.. er wordt al gevraagd wanneer er weer een nieuw blog te lezen is. Er is weer veel te vertellen want zowel voor als achter de schermen van Bohémien Advies Coaching en Begeleiding gebeurt veel! De persoonlijke en team sessies lopen gewoon door. Omdat er meer vraag is voor groepen en we de ruimte toch wat te beperkt is hebben we in de verbouwing nog een wand kunnen verwijderen waardoor we extra ruimte hebben gecreëerd. Het is een fijne werkruimte geworden waar we trots op zijn. In de vakantie heb ik besloten afscheid te nemen van mijn collega’s en werkgever om mij volledig te kunnen richten op het uitbreiden van mijn praktijk. Vanaf januari bieden we niet alleen coaching met paarden maar ook begeleiding in de thuissituatie. En training en coaching on the job. We gaan ook de CREF methodiek en EMDR bieden. Het fijne van de CREF opleiding vind ik dat je als leerling de methodiek zelf ervaart. Je gaat eerst je eigen proces door voordat je met cliënten aan de slag gaat. Het grote voordeel is dat je als geen ander weet wat jouw client ervaart als deze bij jouw in de praktijk komt voor een sessie. De CREF methodiek werkt ook met paarden en deze methodiek zien wij als mooie verdieping en aanvulling op hetgeen we al bieden.

Vandaag was en theorie en praktijk dag van de Cref opleiding. Een kudde Tinkers om ons heen, wat een feestje. In eerste instantie lijken ze zich niet zo te hoeven bemoeien met hetgeen wat er in de groep ervaren wordt. Als we met elkaar terug gaan naar onze basis, geboorte, loopt er een merrie met haar kleine veulen dwars door de groep. Moeder en dochter voelen haarfijn aan dat er een deel van de groep een goede geboorte heeft mee gemaakt en een deel van de groep een trauma heeft opgelopen tijdens de geboorte. Veel kinderen maken voor, tijdens of vlak na de geboorte een trauma mee wat als basis op je printplaat gezet wordt. Dat kan grote gevolgen hebben voor de rest van je leven als dat geen aandacht  krijgt. We hebben een fijne groep waar de klik zeker aanwezig is. we durven ons bloot te geven en met elkaar te delen wat we voelen. Midden in de sessie komt de Tinker Tina de groep binnen. Ze doet me direct aan Bucata denken. Tina gaat bij een leerling staan die op dat moment wel wat steun kan gebruiken. Dan komt ze  voor me staan en knabbelt wat aan mijn buik. “Je mag best de confrontatie met je gevoel aan gaan” lijkt ze me te willen zeggen. Ze snuffelt wat aan mijn oor “luister je wel naar jezelf?” Ik herken meteen wat ze me wil zeggen en voor ik het weet stromen me de tranen over de wangen. Wegslikken is geen optie meer. En dan hoor ik de couch zeggen “laat gaan, kennen we allemaal..” en ik schiet in de lach. Ik hoor het mezelf ook zo vaak zeggen tegen cliënten bij ons in de bak. In een oogwenk zie ik haar het “Bucata chocolademomentje” uitbeelden. Ik mag iets meer tijd voor mezelf nemen om te relaxen even genieten. Onze sensibele paarden weten altijd de juiste snaar te raken en dat maakt ons vak ook zo mooi. Ook tijdens de opleiding voor EMDR gaan we onze eigen trauma’s te lijf. Want vanuit eigen ervaring kun je de ander het beste begrijpen en begeleiden. Hou onze website en Facebook in de gaten we houden je op de hoogte van de ontwikkelingen! Al nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *