Pracht Kerel.
18 oktober 2020
Los laten.
13 januari 2021

En dan is het ineens eind december. Wat een raar jaar hebben we achter de rug. We prijzen ons regelmatig gelukkig dat we wonen waar we wonen en de ruimte hebben om zo normaal mogelijk te leven. Zo naar buiten kunnen stappen en ongedwongen kunnen genieten zonder alert te zijn is wel een enorm cadeau beseffen we ons. Cadeaus hoeven niet altijd ingepakt met een mooie strik, het leven biedt zoveel cadeaus zonder strik. Soms zijn het woorden die je raken en mooier zijn dan welk cadeau dan ook.

Een tekst in een kerstkaart die van de week in de bus lag is een enorm cadeau wat ik met je wil delen:

“Zonder jouw hulp zat ik nu niet waar ik nu zit. De meeste dagen heb ik rust in mijn hoofd en weet ik mij uit te drukken in woorden in plaats van het alleen in mijn hoofd te laten dwalen totdat je je afsluit voor alles. Tot twee jaar geleden had ik kunnen zweren dat de pijn en het gewicht voor altijd zou blijven. Maar jij hebt me geholpen de veel te zware rugzak uit te pakken, aan durven te kijken en wat ik voor mijzelf achter moest laten, los laten. Je hebt mij geleerd weer te genieten van de kleine dingen zoals ik dat eerder deed. Ik kan weer van de chocolademelk en speculaasjes genieten, zonder calorieën te tellen en mij er schuldig over te voelen en onnodig te straffen…”

Het afgelopen jaar kwamen er ook weer cliënten met eetproblematiek in de praktijk. Zo hebben we iemand met eetproblematiek tijdelijk op kunnen vangen en de rust kunnen bieden die zo nodig was. In de afrondende mail stond de tekst: “…. Dank je wel, je bent een levensredder geweest…”

Een cliënt verteld: “ik voel me zo anders… ik vertel de dingen die me overkomen zijn nu wel, terwijl ik die nooit vertel aan iemand, en ik hoef niet eens te te huilen….”

Woorden als: “Jeetje, wat bijzonder..” na een sessie…

Allemaal woorden van herstel. Voor mij allemaal cadeautjes die ik mag ontvangen. Wat voel ik me dankbaar en blij. Ook komend jaar hoop ik veel van deze cadeautjes te mogen geven en te ontvangen.

Onze wens voor jouw is Gezondheid Herstel en Geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *