Voeten.
26 juli 2020
Pracht Kerel.
18 oktober 2020

Barry komt in de praktijk met vage klachten die hij wijdt aan de werkdruk die hij al jaren lang ervaart. In de praktijkbak merk ik dat Barry enorm goed kan praten en hiermee zichzelf volledig uit de wind houdt. Hij wil iedereen het naar de zin maken en legt de lat enorm hoog voor zichzelf. Barry is compleet uit voelen en zit alleen maar in zijn hoofd.

Ik vraag Harry hoe zijn slaappatroon is. Waarop een heel verhaal komt met uitleg waarom hij niet zo goed slaapt. Barry slaapt al veel langer niet goed en hij heeft tijd nodig om op gang te komen als hij opstaat. “Hoort allemaal bij de leeftijd” zegt Barry. Als ik hem zo observeer en hoor zie ik één en al stress waarvan Barry zich niet bewust is. Iets wat zeker niet alleen bij de leeftijd hoort.

Barry slaapt onrustig en geeft aan ’s morgens stijve ledematen te hebben, een teken dat Barry niet goed ontspant in zijn slaap. Ook is hij regelmatig even wakker waarbij zijn hoofd gelijk aan staat.

In de bak werken we aan het verkrijgen van inzicht in het dagelijks leven van Barry en de hoeveelheid hooi hij op zijn vork neemt. Naast een drukke baan neemt hij een groot deel van het huishouden op zich en komt hij nauwelijks aan zichzelf toe. Barry is niet gewend voor zichzelf op te komen of te praten over hetgeen hem echt bezig houdt of irriteert. Ik adviseer Barry om naast de therapie ook gebruik te maken van de magneetveld therapiemat. Zijn lichaam verteld hem dat het niet goed met hem gaat en wel wat ondersteuning kan gebruiken. Na de sessie maakt Barry dankbaar gebruik van het aanbod en nestelt zich op de mat.

Al snel hoor ik een diepe ademhaling, Barry is volledig ontspannen. Als het piepje klinkt dat de eerste sessie is afgelopen loop ik om het kamerscherm heen om de mat nog een keer te activeren. Verschrikt kijkt Barry op ‘ik schrik toch van dat belletje!’ Lachend zeg ik dat hij lekker mag blijven liggen, ik zet de mat nog een keer voor hem aan. Even later hoor ik Barry rustig snurken. Hij is in slaap gevallen. Ik wacht het even af maar Barry blijft in diepe rust, ook als het tweede signaal klinkt.

Als ik om het scherm kijk is hij helemaal vertrokken. Ik leg een plaid over hem heen en krabbel een briefje wat ik op tafel leg en vang mijn volgende cliënt buiten op. Na deze sessie is de auto van Barry van het erf. Binnen vind ik een briefje met hierop geschreven: “Bedankt!” met een smiley.

Magneetveldtherapie werkt niet alleen herstellend maar ook zeker ontspannend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *