Is dit nou gek of ben ik nou gek?
12 juni 2020
Diepe rust.
6 september 2020

Van de week was ik bij de pedicure in ons dorp want een paar likdoorntjes teisterden mijn voet. Ik ben er niet zo van dat er iemand aan mijn voeten zit maar soms ontkom je er niet aan.             We kenden elkaar niet want het was mijn eerste bezoekje aan haar en het klikte meteen. Uiteraard kregen we het over onze beroepen.

De pedicure vertelde dat ze voeten kan lezen en nieuwsgierig als ik ben wil ik dan ook weten wat ze aan mijn voeten ziet. Hoogstens verbaast kijk ik haar aan als ze mijn voeten analyseert, het klopt volkomen! Alle vijf tenen vertellen hun eigen verhaal.

Ik vertel haar dat ik ook vaak voetenwerk doe, waarop ze mij weer verbaast aan kijkt en we schieten in de lach. Voeten spelen nogal eens de hoofdrol tijdens een sessie. Alleen bij mij hoef je je schoenen en sokken niet uit te doen. Veel cliënten die bij me komen voelen hun voeten niet meer. Staan niet meer met beide voeten op de grond. In alle gevallen zit diegene alleen maar in zijn of haar hoofd en doet de rest van het lijf niet meer mee. Dan begint het bij het voelen van je voeten in het zand, de start van bewustwording van je lijf en wat je voelt. Het gebeurt weleens dat er een paard op je voet gaat staan, als jij niet met je voeten op de grond staat helpen ze je een handje. Pijnlijk? Jazeker, alleen deze pijn laat je wel weer bij je voelen komen. Paarden kunnen niets met onze gedachten dus als jij alleen in je hoofd zit en je angst begrenst je naar voelen te gaan dan helpen ze je soms een handje om weer bij voelen te komen. Paarden doen je nooit pijn om je te kwetsen, het is altijd reactie op wat er bij jou speelt. Ons brein is in staat om ons lijf uit te schakelen om de pijn niet te hoeven voelen. Alleen de pijn blijft er wel zitten en als je deze blijft negeren zal je lijf op andere manieren je laten weten dat er pijn zit. Fysieke pijn of fysieke klachten kunnen de oorzaak zijn van pijn die je negeert. Hoe is het met jou voeten? Voel je ze op de grond staan? Voel jij te tenen stuk voor stuk? Hoe staan je tenen? Staan ze stijf tegen elkaar of heb je juist gespreide tenen? Je voeten vertellen je veel meer dan je denkt.                                                                 De pedicure heeft mijn voeten heerlijk behandeld en ik ging met frisse voetjes de deur weer uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *