Koesterende gedachte.
28 april 2019
Bijzondere sessie
3 juli 2019

Karel.

Karel is manager van een groot bedrijf. In december werd hem promotie beloofd en ik maart kreeg hij in een gesprek met het CEO te horen dat hij toch niet voldoet aan de eisen en de promotie niet door gaat. Karel begrijpt er niets van, hij werkt zich uit de naad!
Ik vraag Karel de levenslijn uit te leggen en ik geef hem drie stokken.
Eén voor de conceptie, één voor de geboorte en één voor waar hij nu staat.
Met knuffels en materialen legt Karel belangrijke gebeurtenissen in het veld. We werken met Bucata en die werkt graag met materialen en afbeeldingen.

In mum van tijd heeft ze de bak met materialen omver gegooid en liggen de afbeeldingen verspreid in het zand.
Ik vraag Karel een afbeelding uit te zoeken van het moment dat hij zich goed voelde en hoe hij zich nu voelt. Al snel heeft hij een afbeelding gevonden voor hoe hij zich voelde voordat hij burn out klachten kreeg. De afbeelding voor hoe hij zich nu voelt moet hij wat langer naar zoeken. Ik voel zo’n onrust in mijn hoofd zegt Karel. Als hij ook daar de juiste afbeelding voor heeft gevonden hangt hij die bij de stok voor waar hij nu staat.
Al werkend zoomt Karel in op zijn werk. En steeds meer komt hij tot de conclusie dat hij eigenlijk helemaal niet meer op zijn plek zit op zijn werk.
Bucata heeft het bordje “veiligheid” inmiddels onder het zand laten verdwijnen. Nee, veilig voelt Karel zich niet meer op de werkplek. En ook het bordje “erkenning en waardering verdwijnt onder het zand. Erkenning en waardering? Nee, dat is ver te zoeken volgens Karel.

De confrontatie is groot en doet zichtbaar iets met Karel. Toch vindt hij het enorm moeilijk om voor zichzelf te kiezen. Als we er op door gaan wat maakt dat hij het moeilijk vindt om voor zichzelf te kiezen geeft Karel aan dat hij wil voldoen aan verwachtingen die anderen van hem hebben.
“Jij hebt alles wat je hartje begeert! Wat wil je nog meer?” roept zijn omgeving als hij zijn wensen en dromen deelt. Karel droomt over een eigen zaak en weet al helemaal hoe het eruit moet komen te zien. Hoe hij wil communiceren met zijn personeel. Wat vooral niet lijkt op de wijze waarop er nu binnen het bedrijf waar hij werkt wordt gecommuniceerd. Gelijkwaardigheid en waardering, dat vindt Karel belangrijk.
Wat zou het je opleveren als je je dromen en wensen uit laat komen?
Rust!! is direct het antwoord. We werken het stuk erkenning en waardering door. Karel is de erkenning en waardering voor zichzelf totaal uit het oog verloren. Hij probeert alleen maar te voldoen aan wat anderen van hem verwachten of waarvan hij denkt dat anderen van hem verwachten.
Voor Karel enorm confronterend. Met het nodige om over na te denken en te overwegen stapt hij zijn dure lease auto van de zaak in en scheurt het erf af.
Ik wens Karel binnenkort zijn eigen bedrijfsauto toe. Eén die niet voldoet aan de verwachtingen van zijn omgeving maar wel één waarin hij volledig zichzelf kan zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *